Kalevalaiseen jäsenkorjaukseen ei tarvitse erikseen suurempia valmisteluja, mutta on hyvä huomioida seuraavia asioita:

Aikaa on hyvä varata riittävästi. Kokonaisvaltainen hoito kestää noin puolitoista  tuntia, jonka aikana kehon ehtii käymään läpi.

Vettä on hyvä nauttia hieman normaalia enemmän jo ennen hoitoa koska nestekierto aktivoituu hoidon aikana, joten kun nestetasapaino on kehossa kohdillaan, palautuminen alkaa nopeammin.

Hoito tehdään alusvaatteissa, hoitopöydällä ja tuolilla on asiakkaan päällä peitto suojana ja lämmittämässä. 

Jos viimeisen parin vuoden aikana on sattunut jotain tapaturmia tai kolahduksia, ne on hyvä palautella mieleen, että saadaan jonkinlainen käsitys kehon tilasta ja mahdollisten ongelmien syistä. Pienimmätkin kolhut saattavat vaikuttaa yllättävänkin pitkälle kineettisessä ketjussa. Hoidolle on olemassa myös vasta-aiheita, jolloin hoitoa ei voida tehdä tai hoidossa on erityisesti varottava joitain osa-alueita. 

Keho käydään läpi aina alkaen jalkapohjista päättyen vähintään kallonpohjaan, myös kasvojen lihaksia voidaan tarvittaessa käsitellä. Poikkeamat tasapainotekijöissä alhaalta ylöspäin ajateltuna ohjaavat hoidon etenemistä. Joskus johonkin kohtaan menee ennakoitua pidempään aikaa, joten hoitorytmi ja käsiteltävät alueet vaihtelevat asiakkaan mukaan. Jatkohoidoissa voidaan keskittyä tarkemmin ongelmallisiin osa-alueisiin, jos jotain jää tekemättä.

Hoidon aikana voi tulla erilaisia tuntemuksia, joillekkin nousee nopeasti hiki , toisille tulee kylmä. Joillekkin tulee tunne "kohinasta", kun kudosnesteet lähtevät liikkeelle, osa tuntee olonsa hivenen utuiseksi hoidon jälkeen. Osalle ei tule mitään tuntemuksia, mutta on tärkeää ja opettavaista kertoa hoitajalle tuntemuksistaan, kun niitä ilmenee. Tieto tuntemuksista auttaa hoidon oikeansuuntaista etenemistä.

Kalevalaista jäsenkorjaushoitoa ei voida tehdä, jos asiakkaalla on:

Vastikään sattunut suurempi onnettomuus ( autokolari  tms. ​)

Kuumetta

Hemofilia

Vakava osteoporoosi

Aktiivinen syöpä tai kasvaimia ( lääkärin luvalla voidaan hoitaa )

Laaja ihoinfektio

Kaulavaltimoiden ahtauma

Voimakasasteinen sydänvika

Suurentunut kilpirauhanen

Suurentuneet imusolmukkeet

Nuorella henkilöllä oleva spondylolyysi tai spondylolisteesi

Reumaattinen sairaus akuutissa vaiheessa

Ääreisverenkierto kalkkeutunut

Alkoholia tai huumausaineita veressä

Hoidossa alue jätetään hoitamatta, jos alueella on tai on epäilty:

Tulehdus

Välilevyn pullistuma

Luunmurtuma tai  tuore lihasrepeämä

Iho on rikki

Hermovaurio

Suonikohjuja

Pahoja kulumia nivelissä ( artroosi )

Tehty tuore leikkaus ( lääkärin luvan jälkeen voidaan hoitaa )

Proteesi

Muista aina kertoa onnettomuuksista ja vaivoista ennen hoidon alkua tai sen edetessä. Jos hoidon aikana tulee kovaa kipua, heikotusta tai voimakasta kylmää hikoilua hoito on lopetettava ja arvioitava jatkotoimet uudelleen.

Jaa tämä sivu